Pusdienošana Alfresco: padomi kā eleganti uzklāt galdu āra telpās

Vasara jau ir pilnā plaukumā un kas gan var būt labāks veids, kā izbaudīt lielisko laiku, ir pavadīt brīvo laiku ārā, cik vien iespējams? Viena no vasaras labākajām aktivitātēm ir pikniks dabā vai arī restorānu āra terašu apmeklējums. Kāpēc gan neizmēģināt savu roku Al Fresco vakariņās.

Kas ir Al Fresco?

Termins al fresco ir cēlies no itāļu valodas un tiešā tulkojumā nozīmē “svaigā gaisā”. Ēšana al fresco vienkārši nozīmē ēšanu ārpusē, bet tas nav jūsu ierastais pikniks uz segas – šāda veida ēšana parasti nozīmē arī izmeklētu galdu un ērtus krēslus un galvenokārt lielisku ballītes atmosfēru.

Al Fresco var notikt jebkur: sākot no kafejnīcām, klubiem un restorāniem, līdz pat dārziem, piknikam gatavām vietām ar visu iekārtojumu un pat jūsu pašu dārzā. Jūs varbūt esat redzējuši kādus no Al Fresco piedāvājumiem, kas nozīmē iekārtotu vietu ārā.

Lietas, ko apsvērt, ēdot Al Fresco

Ir daudzi ieguvumi, ēdot ārā: jūs varat izbaudīt lielisko dabu jums apkārt, elpot svaigu gaisu, skatīties zvaigznēs… tomēr, lai gūtu vislabāko pieredzi, šeit apkopotas dažas idejas, ko ņemt vērā.

  • Izvēlieties vietu un pārbaudiet laikapstākļus

Viens no galvenajiem iemesliem, lai ēstu ārā ir dabas skaistums, kas ļauj mums izvēlēties lielisku vietu: zāles zaļums, zilās debesis, kalni, ziedu lauki, ūdens skaņa, noteikti ir lietas, kas palīdz izveidot pareizo atmosfēru. Tomēr ņemiet vērā, ka jūsu viesiem noteikti kādā mirklī vajadzēs izmantot arī labierīcības, tāpat gadījumā, ja piedāvājat vairākus ēdienus, nebūs ērti iet pārāk tālu līdz tuvākajai mājai.

Tāpat atkarībā no jūsu atrašanās vietas, pārbaudiet laikapstākļus, lai pārliecinātos, ka netiek solīts lietus vai stiprs vējš. Ja paliek vēss, parūpējieties par kādiem plediem vai pat sildītāju vai arī ugunskuru, kas sasildītu viesus.

  • Izvēlēties galda iekārtojumu

Papildus jau neatvairāmajai dabai, kas ir jums apkārt, galds būs otra svarīgākā lieta, ko visi ievēros. Tāpēc pārliecinieties, ka to pienācīgi sagatavojat! Kad iekārtojat ēdamgaldu, jums ir jāapdomā par vairākiem dekoratīviem ornamentiem, tikai ievērojiet, lai arī tie nav par daudz.

Tas nenozīmē, ka jums vajag porcelāna traukus vai dārgas stikla glāzes, lai radītu izsmalcinātu noskaņu. Jūs varat izveidot pietiekami elegantu galda iekārtojumu, sakombinējot un saskaņojot galdautus, saliekot šķīvjus, uzliekot svaigus ziedus vai sveces. Pat tādas it kā mazas lietas, kā galdauta garums vai arī, kā ir novietotas salvetes, ir svarīgas pareizās noskaņas radīšanai.

  • Piedomājiet pie ēdiena izvēles

Labāk izvēlieties vienkāršas receptes un ļaujiet, lai ēdienu garšas ir dabiskas. Ja ir vasara, izvēlieties svaigus dārzeņus, augļus un ogas – izvēlieties šos kā jūsu ēdienu pamatu. Focaccia maize, auksts gaspačo kā zupa, svaigi grillēta zivs un dārza veltes vai vietējo zemnieku tirgus būs tās lietas, kas būs īpaši piemērotas.

  • Izvairieties no kukaiņiem

Oh, mēs visi zinām, ka tie mazie nejauceņi var izbojāt pasākumu. Apdomājiet par kādiem dabiskiem insektu atbaidītājiem, tādiem kā citronella sveces, ābolu etiķa un lavandas mix vai kaut ko līdzīgu. Ja tie ir īpaši kaitinoši, varbūt tā ir laba ideja piedāvāt saviem viesiem pret insektu sprejus. Neaizmirstiet arī parūpēties par ēdienu – neviens nevēlas mušas un moskītus visapkārt ēdieniem.

  • Atcerieties gūt no visa šī baudījumu

Organizēšana var būt sarežģīts un nogurdinošs uzdevums – jums ir jāpārliecinās, ka ēdiens ir labs, dzērieni ir atdzesēti, viesi ir izklaidēti un tā tālāk. Vēl tikai pieminēt nepārtrauktu uztraukšanos par laikapstākļiem un citiem dabas spēkiem. Bet kā mēs nesen uzzinājām no intervijas ar  Julie Pointer Adams, Wabi-Sabi Welcome autori, organizēšanai nav jābūt visu laiku stresainai. Kā saka Jūlija, pielietojot wabi-sabi principus, varat būt daudz relaksētāks saimnieks: jūs iemācīsieties pieņemt dabiskas nepilnības, izbaudīt nozīmīgus mirkļus un pārāk neiespringt uz daudzām lietām.