Kā mūzika ietekmē ēšanas paradumus restorānā

Gan mūzika, gan ēdiens abi vieno cilvēkus. Labākie restorānu īpašnieki zina, ka atmosfēra restorānā ir tikpat svarīga kā ēdiens.

Rūpniecisks un moderns dizains, kas veidots no koka, betona, metāla un akmens ir tie, kas arī mūziku un skaņas izvirzījuši priekšplānā, kā būtisku nosacījumu panākumiem.

Iepazīstieties ar šo: jaunākajā Zagat aptaujā troksnis minēts kā otrā sūdzība, pēc sliktas apkalpošanas. Restorānu kritiķi visā pasaulē komentē decibelu līmeņus un San Francisco Chronicle izveidojuši trokšņu līmeņu reitingu, ko dēvē par bumbu. Klienti izmanto Yelp un Open Table, lai novērtētu trokšņa līmeni, iedalot no klusa līdz vidējam un pat enerģiskam.

Ilgtspējības laikmetā neļaujiet trokšņu piesārņojumam jūs ietekmēt. Restorānam mūzika ir kā garšviela gaisā – tās skaļumam, veidam un ātrumam ir jāsaskan ar visu pārējo jūsu restorānā. Svarīga ir arī izpratne par kopējo trokšņu līmeni un kas var tikt darīts, lai papildinātu jūsu vietu.

Fona mūzika un tās temps

Dažādi pētījumi ir pierādījuši, ka mūzika var ietekmēt ēdiena un dzēriena daudzumu, kas tiek patērēti. Tomēr fona mūzikai ir jābūt tikai tādai, kas tiešām ir fonā.

Lēnāka mūzika, kā, piemēram, klasiskā vai džeza mūzika liks vakariņot ilgāk, turklāt palielinās arī rēķinu kopumā, liks izvēlēties dārgākus vīnus un kokteiļus. Patērētāju asociācija izpētīja, ka, izvēloties pareizās kombinācijas klasisko mūziku un zema skaļuma fona troksni, kopumā rēķins palielinās par 23%. Patiesībā vislielākais palielinājums tiek attiecināts uz bāru – 51%.

Ātra tempa mūzika klientiem radīs palielinātus sirds un asinsspiediena rādītājus, kas vistiešāk ietekmēs arī ēšanas ātrumu un daudzumu. Daži pētījumi arī atklāja palielinātu dzērienu patēriņu, tomēr tas uzreiz nenozīmējot lielākus rēķinus.

Skaļums un pārsātinātība ar skaļu mūziku, paaugstinātas balsis, galda piederumu trokšņi, trauku un glāžu trokšņi arī būs tie, kas palielinās sirdsdarbību. Turklāt klienti, kas meklē restorānu, kurā ēst biznesa pusdienas vai pusdienot draudzīgā atmosfērā, varētu neiegriezties, ja nav iespējams parunāt. Tikmēr skaļāka mūzika un fona troksnis der sporta bāram, īpaši, ja norit kāda liela spēle.

Fona mūzika un skaļums

Pasaules veselības organizācija un Arodveselības un darba drošības asociācija (OSHA) abas norāda pārmērīgi skaļu troksni kā veselībai bīstamu. OSHA norāda, ka mūzikas skaļums restorānu darbiniekiem nevar pārsniegt 85 decibelus (dB). Interesanti, ka 85 decibeli (dB) arī ir trokšņa līmenis, kas pieļaujams pilsētas satiksmē.

Tomēr nedomājiet, ka skaļš uzreiz ir tas, kas ir ļoti enerģisks un moderns. Cilvēkiem nepatīk kliegt vienam uz otru pusdienojot. Audiologi ir secinājuši, ka ideālais sarunas skaļums ir 55-65dB. Kad skaļums pārsniedz 70dB, sarunāties kļūst apgrūtinoši. Dažos restorānos trokšņu līmenis ir pat 95dB un skaļāks. Varat pārbaudīt, kā restorāna online vērtējumā tiek novērtēts troksnis.

Virtuves troksnis, autobusu stacijas un dzērienu kioski arī sastopas ar lielu decibelu likmi. Pievienojiet klāt mūziku, sarunas un krēslu pārvietošanu apkārt, kopā veido īstu simfoniju. Projektējot telpas, noteikti būtu jāpadomā arī par to akustiku. Tomēr šeit daži ieteikumi, kā izvairīties no nevēlama fona trokšņa:

  • Izmantojiet galdautus.
  • Sienās vai grieztos iebūvējiet akustiskos paneļus. Lai tos aizsegtu var izmantot mākslinieciskas kanvas, kuras var uzgleznot arī vietējie mākslinieki.
  • Ieejās, kas ir pie intensīvas satiksmes ielas, novietojiet paklājus, lai slāpētu troksni no ielas.
  • Ja krēslu rīboņa tos pārvietojot, ir par skaļu, zem krēsliem varat uzlīmēt gumijas kājiņas

 Tomēr tas uzreiz nenozīmē, ka jums ir jānogriež skaņa savai mūzikai. Fona mūzikas neesamība vai pārāk klusa fona mūzika var nebūt labāk. Ja skaļums ir pārāk zems vai arī, ja fona mūzika ir aizvietota ar balto troksni, apmeklētāji ēdīs mazāk, jo tie ēdienu pasūtīs daudz apzinātāk un pārdomātāk. Patiesībā neviens no mums nevēlas dzirdēt, kā ēdiens tiek košļāts. Pētījumos ir pierādīts, ka fona mūzikas neesamība kopumā negatīvi ietekmē ēšanas pieredzi restorānā. Tas liek jums domāt, vai lidmašīnu ēdiens tiešām ir tik slikts? Vai slimnīcas kafejnīcā?

Ko vērtīgi apdomāt?

Neesat pārliecināts? Paņemat savu ēdiena šķīvi un ēdiet to autobusu pieturā. Vēl labāk, ēdiet, kamēr braucat pilsētas sabiedriskajā transportā. Pat vislabākais ēdiens liksies sliktāks. Pareizā mūzika un atmosfēra liks apmeklētājiem justies daudz apmierinātākiem ar ēdienu un kopējo pieredzi restorānā.

Vai vēlaties, lai jūsu viesi justos labi un paliktu pie jums ilgāk? Piemērojiet mūziku ēdienam.

Atcerieties, ka izvēlētais mūzikas žanrs ietekmēs klientu veiktos pirkumus. Ja jūs otrdienā uz ielas piedāvājat tako, varbūt, lai piesaistītu pircējus, būs piemērota viegla mariachi mūzika. Savukārt, ja piedāvājat ģimenēm draudzīgu ēdienkarti, servējot itāļu-amerikāņu ēdienus, kā standarts varētu būt Franks Sinatra vai Dīns Mārtins.

Tāpat apdomājiet to ar kādu ierīci jūs klausāties mūziku. CD disku regulāra maiņa nebūs piemērota. Spotify var būt piemērots, kamēr varat izvairīties no reklāmām. Reklāma par aktuālajiem un šobrīd tirgū piedāvātajiem, piemēram, atlaižu piedāvājumiem, tikai visus samulsinās un noteikti nebūs piemērota vakariņu atmosfērai. Tāpēc labāk izvairieties no šīs realitātes atspoguļošanas. Tāpat pārliecinieties, ka mūzika visu laiku neatkārtojas. Darbiniekiem nav jāklausās visu laiku vienas un tās pašas dziesmas.

Laimīgi oficianti nozīmē arī laimīgus klientus, tāpat kā atmiņā paliekoša pieredze nozīmē atgriešanos jūsu restorānā. Mūzikas skaļuma, tempa un žanra pareizais balanss ar restorāna noskaņu palīdzēs jums šo sasniegt.