Ēšana Al Fresco: Par un Pret

Visiem patīk ballītes un tas ir tas, ko var iegūt no ēšanas Al Fresco.

Šajā rakstā aplūkosim par un pret Al Fresco, un kāpēc tas var būt labi jūsu restorānam.

Pirmkārt, aplūkosim, kas tas ir.

Al Fresco Dining

Termins Al Fresco ir no itāļu valodas un tiešā tulkojumā nozīmē “svaigā gaisā”.

Mēs izmantojam šo terminu, runājot par ēšanu ārā.

Interesanti, ka paši itāļi neizmanto šo terminu, runājot par ēšanu ārā.  Itālijā, teiciens Al Fresco nozīmē “pavadīt laiku aukstākā vietā” vai cietumā.

Al Fresco ēšana ir populāra siltajās zemēs un pavasarī, vasarā un rudens mēnešos. Cilvēki izbauda Al Fresco, kad laikapstākļi ir labi. Stils ir ikdienišķs, tomēr īpašs ar ballītes atmosfēru.

Ja jūsu restorānam ir āra terase vai vieta, kur cilvēkiem atvēsināties. Vēsāka klimata valstīs, jums varētu būt āra ugunskuri, sildlampas, lai vakariņas būtu ērtas un patīkamas.

Tagad aplūkosim plusus un mīnusus šāda veida ēšanai.

Tā ir šī brīža tendence:

Pirmkārt, Al Fresco ir stilīgi. Šī brīža vakariņotāji pieprasa lielisku pieredzi un tie noteikti izbauda ēst āra telpās daudz nepiespiestākā atmosfērā.

Palielināt ieņēmumus:

Jūs piesaistīsiet daudz vairāk apmeklētājus restorānam, ja jums būs sēdvietas ārā.

Tas ir tāpēc, ka vakariņas ir tās, kuras ir visērtāk ēst ārā. Tas ietekmē garšas un liekas, ka ēdiens garšo daudz svaigāk un tāpēc arī labāk.

Daži vakariņotāji izbauda dabasskatu un izklaides, kad ēdat ārā kopā ar draugiem un ģimeni.

Patiesībā, kad laikapstākļi ir labi, jūs pievienojat vēl pavisam jaunu restorānu, kas ievērojami palielina ieņēmumus.

Ekstra sēdvietas:

Piedāvājot papildu sēdvietas ārā, jūs palieliniet ēdienu skaitu, ko piedāvājat katru vakaru, tas nāk par labu jūsu pašu biznesam.

Lieliska atmosfēra:

Māte daba piedāvā pati savu baudījumu un lieliskus skatus. Plus, kad laikapstākļi ir skaisti, vakariņas kļūst vēl labākas.

Svētku noskaņa vienmēr veicinās to, ka klienti pasūtīs vēl ēdienu.

Jautra atmosfēra vienmēr rosina lietot vairāk vīnu, alu, liķieri, kas vairāk tiek patērēts, kas atkal nozīmē vairāk naudu jūsu restorānam.

Visbeidzot tāpēc, ka būšana ārā ir izklaide pati par sevi, jums nevajag tērēt tik daudz naudu dekorācijām un galda klājumam.

Mīnusi Al Fresco

Laikapstākļi:

Kas padara ēšanu tik patīkamu, vienlaikus var būt arī lielākais mīnuss.

Ja laikapstākļi ir slikti, jums zūd iespēja nopelnīt, jo nevarat piepildīt jūsu sēdvietas āra terasē. Jūsu gaidīšanas laiks pieaugs un tādējādi klienti var kļūt nepacietīgāki.

Labierīcības:

Ja jums labierīcības nav ārā, tad palielinot to slodzi iekštelpās, kas nozīmē vēl ilgāku gaidīšanas laiku.

Tāpat jums vienmēr būs cilvēki, kas pārvietosies no āra telpām uz iekštelpām, kas var būt pat apgrūtinoši un traucējoši apmeklētājiem, kas pusdieno iekšā.

Personāls:

Tas var būt viltīgi. Piemēram, ja jūs nodrošinieties saspringtai nedēļas nogalei, bet laikapstākļi pēkšņi sagriežas citādi, jums ir pārāk daudz darbinieki, kurus visdrīzāk palaidīsiet mājās uz vakaru.

Vai arī tieši otrādi, ja jums liekas, ka būs slikti laikapstākļi, un jūsu darbinieki ir jau pietiekami noslogoti, bet laikapstākļi tomēr ir patīkami, jūs nevarat nodrošināt izcilu servisu visām vajadzībām.

Izmantojiet maksimāli savu āra telpu

Ja esat nolēmis sākt un pievienot savam restorānam, kādu āra telpu, šeit daži padomi, kurus labi ņemt vērā:

  • Izvēlieties vietu tā, lai maksimāli labāk izmantotu to, ko piedāvā daba – kalni, dārzi vai citi skaisti skati.
  • Uz terases izveidojiet alus dārzu.
  • Ēdienkartē piedāvājiet īpašus āra terases ēdienus, tādējādi veicinot, ka cilvēki ēdīs ārā.
  • Pārliecinieties, ka jūsu restorāna virtuve var strādāt papildu pieprasījumam.
  • Pārliecinieties, ka jums ir pietiekami daudz darbinieku, kas var apkalpot papildu klientus.
  • Nodrošinieties pret aukstumu vai karstumu, kad nepieciešams.
  • Uzturiet telpu tīru.
  • Izvairieties no insektiem.
Al fresco Dining

Pievienojiet augus, lai padarītu jūsu Al Fresco svaigu un piesaistošu

DažādiAl Fresco scenāriji

Jums ir vairākas iespējas, kā iekārtot un izveidot Al Fresco ēdināšanas vietu.

  1. Sēdvietas uz ietves – tas ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pārvietot ēšanu uz āra telpām. Jūsu klientiem patiks sēdēt ārā ērtos krēslos. Novietojiet arī kādus lietussargus ēnai. Jūs pamanīsiet, ka āra sēdvietas piesaistīs garāmgājējus un iedrošinās tos apmeklēt restorānu. Vakarā, lai radītu patīkamu noskaņu, novietojiet sveces.
  2. Jumta terase – ja jums nav terase vai iespēja izplesties uz ietves, izmantojiet vietu uz jumta. Tādējādi nodrošinot arī vakariņas ar īpašu skatu. Tāpat apdomājiet pievienot augus puķupodos vai izveidot jumta dārzu. Uzkariniet lampiņas un pievienojiet sveces, lai radītu patīkamu noskaņu. Noderēs arī nelielas nojumes, kas pasargātu dienas laikā.
  3. Terase – tā ir tradicionālā Al Fresco forma. Jūsu klienti izbaudīs ēšanu uz terases jūsu restorānā, kas iekārtota ar skaistiem galdiņiem un krēsliem. Tāpat varbūt vēlaties izveidot ērtu vietiņu ar klubkrēsliem un dīvānu. Sveces, gaismiņas, laternas var lieliski papildināt terases atmosfēru.
  4. Ēšana dārzā – ēšana no dārza pie galda ir ļoti populāra un ir labi, ja vakariņās vari redzēt, no kurienes ir ēdiens. Tas var būt arī jebkurā no iepriekš minētajām vietām vai arī plašā dārzā pie jūsu restorāna. Ir svarīgi arī tad iekopt savu dārzu, izmantojot tās dārza veltes, ko piedāvājat saviem klientiem.  Audzējiet salātus, tomātus, papriku un vēl citus. Iekārtojiet tos gudri, lai varētu izmantot to arī kā lieliskas dekorācijas.

Radiet gaisotni

Lai arī jebkuru no variantiem izvēlaties, apsveriet iespēju pievienot kādas lampiņas vai āra ugunskuru, lai uzlabotu noskaņu un radītu komfortablu sajūtu.

Svarīga ir arī gaisma, tāpēc izmantojiet sveces, laternas, karājošās lampiņas un lāpas.

Tāpat varbūt vēlaties pievienot arī kādu ūdens elementu, piemēram, strūklaku vai nelielu baseinu. Tāpat tā var būt vāze uz galda ar peldošām puķēm vai svecēm.

Uguns un ūdens vienā vietā kopā veido lielisku noskaņu. Tie rada svētku noskaņu un liek jūsu viesiem justies laipni gaidītiem.

Uguns simbolizē siltumu, kas ir aicinoša. Savukārt ūdens rada svaigumu un tīrību.

Abi kopā tie padara Al Fresco par kaut ko jautru, svinīgu un aizraujošu jūsu ēdājiem.

Noslēgumā

Papildinot jūsu restorānu ar Al Fresco vietu, jūs piešķirsiet savam restorānam papildu noskaņu.

Jūs ātri pamanīsiet, ka tas palielina arī jūsu klientu apmierinātību.

Apsveriet iespējamos mīnusus un izplānojiet, kā tikt galā ar to.

Pārliecinieties, ka papildiniet vietu arī ar kādu ēnainu stūri un atmosfēru pilnīgākai pieredzei. Papildiniet to arī ar lielisku mūziku un īpašos vakaros pat dzīvo mūziku.

Apsveriet jūsu klientu vajadzības un pārliecinieties, ka viņiem ir silti vai tieši jūtas atvēsināti un brīvi no insektiem, lai kopumā uzlabotu baudījumu. Jūs jau drīz iegūsiet no jūsu Al Fresco vietas.